HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.11.17. 17:13 Hintamester

Szatmárcseke

( _up: A Végtelen Loop Szellemi Közösségének     Szatmárcsekei Missziója  )

 

Tanyát ütött Hamvas Béla a tájra péntek délután.

Ajtay Herakleitosszal együtt tartottunk a Megvilágosodás, a Felfedezés és a Végtelen Bölcsesség Világcsakrája és Terido Kapuja felé, oda, ahol a Nagy Leader és a Legfensőbb Tippet találkozik majd, hogy egy új Aranykorban Egyesüljön, és beragyogja valamennyi Bölcs Legyezőhorgász elméjét.

Hallottuk, hogy még péntek délelőtt két méreten aluli csuka formájában Hinta Fu-Cenak megjelent Buddha Turistvándiban, és arra biztatta, lépjen egy lépcsőfokkal közelebben az Igaz Szellemi Lények Magasztos Világa felé, tisztítsa meg eleméjét mindattól a szennytől, amelyet a bojlis véglények, rakósbotos istentelenek és a wobblerező páriak alvilági mesterkedései okozták, lépjen végre a Kiválasztottak, az Egyetlen Szellemi Létező követői közé.

A beavatási szertartás péntek este a Megtisztító Tivornyával kezdőtött. Hori Triszmegisztosz hetven (70) fokos szent italából fogyasztottak és Ekker Arjaman halászlevéből (ahol a hal természetesen kizárólag istenszimbólumként értelmezhető), majd néhány órás rituális ultiparti következett, további, az eksztatitikus spiritualitást
kémiai és a neurobiológiai úton megsegitő italok fogyasztása, és Doki Szaraszvatin mantarainak hallgatása (ezek úgynevezett "vicceknek" nevezett rituális, a szellemi fejlődés alacsonyabb fokán állók számára nem vagy alig érthető szövegek.)

Másnap - miután tanyát ütött a Bhagavat-Gíta a tájra - én egy csöppet rosszul is voltam, akkor még azt gondoltam, hogy az italfogyasztás illetve a nyomán túladagolt fájdalomcsillapító gyógyszerek okozzák a kellemetlen émelygést, szédülést, de azóta tudom, hogy a belül elkezdődött szellemi fordulat fizikai kivetülései voltak ezek a
tünetek. A Szertartás Második Fázisát Totya vezényelte, nekem ugyan nem volt rá szükségem, hiszen én génjeimben hordozom Sir Isaak Walton tudásának minden bitjét, az Archaikus Arany Legyezőember tiszta isteni tulajdonságait, sőt, még sokkal többet is, de tekintettel kellett lennem a nálamnál jóval kedvezőtlenebb spirituális pozícióból
fölkapaszkodni próbáló Hintára, és úgy láttam Totyának is fontos saját szellemi edzettségét is javító lelki gyakorlat. Totya megpróbált Leadert varrni Hinta 6-os WTF-jének végére, a Deflorált Szent Nail Knottal.

Közben a társaság spirituális evolúcióban lemaradt, mintegy morális neandervölgyinek tekinthető tagjai - oldali, makkász, ajtay - eloldalogtak feederezni. persze teljesen fölöslegesen.

A szállás környékén viszont szinte vibrált a levegő a felszabadult szellemi energiáktól: Hintával ketten gyakoroltuk a legegyszerűbb legyes dobásféleségeket, persze ő egy méregdrága Sage legyezőbottal, én meg egy kis Abuval, amit Bodolai mestertől, a
jogász-világutazó-horgász-karatemester-irófejedelem-vadászpilóta-zsoké-hajóskapitány-esküvői videós polihisztortól kaptam kölcsönbe. Ennek ellenére már a harmadik-negyedik kísérlet után súlyos diplomáciai válság szélére sodortam az országot, mert négy bravúros dobás végén a spirituálisan tekergőző loopom veszélyesen megközelítette az alig hat-hétszáz méterre lévő ukrán határt. Persze, Hinta sem akart lemaradni a drága bottal, de idővel rá kell jönnie, hogy az anyagi javak, a barbár technika nem hogy nem segíti a spirituális fejlődést, de rettenetes mértékben vissza is vetheti. Engem ez mondjuk kevéssé érint, hiszen én egy mogyorófavesszőre kötözött cérnával is képes vagyok dupla loopot
nyomni.

Rövid gyakorlatozás elindultunk Tiszabecsre, hogy élőben mutassuk be a legmagasabb rendű, legspirituálisabb horgászműfajt.

Beálltunk combközépig a fantasztikusan átlátszó Tiszába. (Egyfajta purifikációs yakorlat.) Kiderült, hogy a  neopren mellesem jobbosa ereszt, dehát nincs szellemi előrejutás aszkézis nélkül, ugye, semmi sem véletlen, és ahogy egy igazan magas rendű szellemi lényhez illik, a hideg vízre ügyet sem vetve dobáltam tovább. A Tisza tükrére lágyan
eső szárazlegyeinket már galócák tucatjai cuppantottak volna le, ha itt nem egy nagyon komoly, szép és fennkölt spirituális beavatási szertartásról lett volna szó, amelyben a hal pusztán lélekszimbólumként értelmezhető, ugye. Áldozatként több madártollból és szőrből kötözött apró rovarimitációt szórtam szét a köveken, többnyire akkor, amikor a hátralendítésnél elakadt, és ostorcsapódásszerű hanggal leszakadt a Szent Tippetről.

(Hozzá kell tennem, hogy a szellemi-spirituális progresszióban Hinta csupán kisebb lépést tudott tenni, mivel a partról dobált, közönséges bakancsban, mint a bojlizó heloták.)

Este már bábjából kiröpült, új spirituális lényem engedte át fölöslegessé vált készpénzkészletemnek nagyobb százalékát egy pókerparti keretében Makkásznak, aki Földközi-tenger-melléki őseinek jellegzetes mohóságával, a világ valódi, szellemi értékeire vakon gyűjtött össze kisebb vagyont (egy környékbeli önkormányzat havi büdzséjét), de a Megvilágosodástól, a Boldogságtól, a Valódi Örömtől egyre csak messzebb kerül.

Számos szép, spirituális élménnyel gazdagodva tértem nyugovóra. Halleluja!

_up

  

 csütörtök esti érkezés

 "zárjegyes" well come drink ( eszement jó )

 befűtve és nélkülözhetetlen felszerelések

 látvány kipróbálás

 hogy legyen mit nassolni

  péntek reggel a Szatmárcsekei temetőben Dr H. elszavalta Kölcsey sírjánál a Husztot

 Majd az általa írt mai változatot amely itt is olvasható.   

 Ha erre járnak nézzenek szét itt 

 

 

 Majd irány Túristvándi

 Ahol két kis csuka ment vissza sérülés nélkűl

aztán este szolíd "elmélkedés" 

szombat délelött _up verbálisan feltalálja a legyezőhajót és etetést 

 s most egy kis bravúr 

persze a kezdők is ügyesek voltak 

 majd megjöttek a Tiszabecsi pálya napi felhasználói 

 Mire visszaértünk elkészült az Ekker féle kemencében sült liba és a ludaskása

 

 mindenkinek ízlett

 

Joe vasárnap reggel egy kellemes ébresztőt csinált 

 majd egy kis hideg liba marcangolás

hazafelé megálltunk lekvárért

ha valaki arra jár ki ne hagyja Magdi néni rendkívüli lekvárjait, főleg a somot és a faepret !

 Mivel elfelejtettem fényképező gépet vinni így EkkerJoz és Hori képeinek hálás köszönet.
 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr1773976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulgari 2008.11.17. 21:29:51

A Rodope lankás lejtőiről üdvözöljük a magyar körforgalmi körök legújabb kezdeményezését! Minden magyar kezébe legyezőbottartó rodpodot és automatta legyezőgépet! 12 V és 220 V kivitelben is! Éljen a bolgár-magyar megbonthatatlan közös lazacprogram!

ekkerjoz 2008.11.18. 08:05:56

A hetven fokos (közel derékszögű) ital erénye, hogy már a nyelven intenzív párolgásba kezdett, kiadva a gyümölcsaromát, hűtve közben az ínyt, és fertőtlenítve a szájüreget.
A brüsszelben tobzódó grönlandi olajkutatók nem tudják, miről maradtak le. Én viszont kaptam kóstolót, amit óvatlanul a kredencen hagytam, tegnap zugivók felfedezték és tudatlanul megkóstolták, majd igen vidámak lettek.
Bizony mondom néktek, zseniális ital, a maradékot eltettem lékhorgászatra, remélem, nem oldja fel addig az inox flaskámat.

Voporto 2008.11.19. 11:37:29

Kényszerű távolmaradásom ellenére kaptam kóstolót a hetven fokosból. Tegnap este a csekei képnézegetés közben - csak a hangulat átérezhetősége érdekében - kóstolgattam, és valóban zseniális. Hajnal egy órakkor fejfájás nélkül ébrettem.

ekkerjoz 2008.11.19. 18:10:25

Emlegettünk is testvérem, mert hiányoztál a megyebéliek csapatából, a műlegyezőkéről nem is beszélve.

Aszondják, jó lett a Wunderlich 2008. évi oportója.

Mit gondolsz...?

Voporto 2008.11.20. 20:30:22

Sajgott a szívem rendesen földim, de legközelebb én is másképp szervezem. Csodálatosék 2008-as portuges (vagy mi a franc) borát még nem kósoltam, de pótolom, mert ez kötelező feladatom.
süti beállítások módosítása