HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2009.07.19. 22:22 Hintamester

hajszál híja

Kedves Attila,

a tárkonyos-gombás kecskétől el vagyok ragadtatva, úgy is mint autentikus ítész. Harmonikus ízek, kimunkált belső arányok, rendezett struktúra, összességében igazán kellemes kompozíció. Van viszont valami, amire nem találok magyarázatot, ez a szárított tárkony használata. A véleményemet kérdezted, elmondom. Friss tárkony minden jobb piacon kapható (javaslom mindenekelőtt a MOM Ökopiacot, Csörsz u. 18. nyitva szombatonként 6.30-12 óra között), megvásárlása után a hűtőben napokig eláll. Nagyobb élelmiszerboltokban is árulják, cserépben. Egyszer próbáld meg avval készíteni a kecskét, vagy a bárányt, akármit. Új életet fogsz kezdeni.

Ekker úr pörköltje még nem került terítékre, épp csak belekóstoltam, amikor megjött. Arra gondoltam ugyanis, hogy szórok bele némi elmorzsolt chilit, avval hűljön ki, kap tőle valami ízt. Mindamellett azért lecsekkoltam az aktuális állapotát, és örömmel tapasztaltam, hogy semmifajta járulékos kapszaicinbevitelre nincs szükség, Ekker úr eleve fogyasztható pörköltet készített, annak ellenére, hogy nagyobb embersokaságnak szánta a pörköltjét, ehhez bizonyosfajta erkölcsi bátorság kell, belső tartás, heroikus alkat. Ha kapcsolatba lépsz vele, továbbítsd szivélyes üdvözletemet.

Barátsággal
Váncsa István
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr241255551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása