Ma megismerkedtem Dénes Balázzsal - munkájuknak tisztelője vagyok – és kiderült, hogy olvas bennünket. A meglepetésen túl azt indikálta, hogy eredeti célunktól nem szabad eltántorodnunk. Még lesz aki számon kéri… A recept itt olvasható tehát már az is előrelépés, ha összegyűjtjük a hozzávalókat. Egy rendesebb adagba vágunk bele. Az-az a Váncsa féle útmutatás szerint vesszük a porciókat, de hatszor.
Masszívum:
másfél kiló cukrozott gyümölcs, vegyesen, ami van
másfél kiló aszalt gyümölcs, egyebek között mazsola, füge, datolya és aszalt szilva is
harminc deka őrölt kesudió
harminc evőkanál Curaçao
harminc evőkanál Crème de Cacao vagy marsala
harminc evőkanál melasz
harminc evőkanál malaga
Torta:
hatvan deka puha vaj
kilencven deka barna cukor
hat kiskanál őrölt fahéj
három kiskanál őrölt szegfűbors
három kiskanál amarettó
három kiskanál őrölt szegfűszeg
három zacskó vaníliás cukor
tizennyolc tojás
kilencven deka liszt
meghatározhatatlan mennyiségű –sok- jó minőségű karibi rum vagy konyak ( mi valószínűleg a rumot fogjuk választani ) Következő lépés a vásárlás. Hamarosan fényképes és videós betétekkel közvetítés a Nagycsarnokból .
Utolsó kommentek