Páratlan ez a karácsony. Már vége az ünnepnek, de a négynapos pihenésnek még csak a fele telt el. A gyertyákat még nem engedtük csonkig égni. Nekik még feladatuk van. Az ünnep hangulatát kéne fényükkel átpaszírozni szürkülő hétköznapjainkba. De a halódó kísérletek, mint…
2008.12.27. 19:45 Voporto
Csak egy vers otthon az ünnepen
Karácsony este csöndjében már egyedül ülve, túl a mostanság sajnos oly ritkán megtörténő családi együttléten és az élet dolgairól, örömeiről, gondjairól, rokonokról, ismerősökről, múltról, jelenről, jövőről szóló dispután, a közösen elfogyasztott jóízű…
Szólj hozzá!
Címkék: karácsony wass albert
2008.12.26. 17:45 Hintamester
Váncsa István hozzászólása a halászlé-passzírozáshoz
Viszont a monarchia utolsó évtizedeiben nagy valószínűséggel a házi paprika uralta a piacot, a korabeli vendéglátás pedig valamennyi – hitelesnek látszó – forrásunk szerint meglehetősen jó színvonalon mozgott, ergo lehetséges, hogy a szegedi vendéglősök primer…
36 komment
Címkék: halászlé istván váncsa
2008.12.24. 09:09 Hintamester
Halászlé
Tehát az egykor nagy és gazdag magyar halászkultúrából mára jószerivel egyetlen emlékünk maradt: a halászlé. A halászlevet viszont a mai napig vallásos tisztelet övezi a magyarok körében. Az étel kialakulásáról és történetéről nem mernék nyilatkozni, de mai formája aligha…
4 komment
Címkék: péter uj halaszlé
2008.12.22. 09:46 dr. H.
TOLL NÉLKÜLI SZÁRNYAK REPDESÉSE
Több mint harminc év múltán jöttem rá mi volt az a hiba életemben, ami miatt mindig háttérbe szorítottak, félre állítottak, és mindig mellékvágányra tereltek. Az ok nem volt más, mint egy 1951-es másfélsoros bejegyzés.A húszas évek második felében születtem a trianoni…
Utolsó kommentek