HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2012.10.28. 14:08 Hintamester post

Színház ...?

No akkor új lendületet veszünk, mint Bartus, akinek a háta mögött ott magasodott nagy természetű asszonya, Piroska, hogy - Bélaaaaa unatkozom. Bartus erre a Bélaaaaa felszólításra enyhe szívtájéki nyomást érzett, no nem vészest csak olyat, hogy - na eddig éltem most meg mán nem élek - és fel is készült, hogy dob egy remekbeszabott hátsó fali infarktust. De helyette inkább offenzívába lendült és azt monda, hogy - Gyere szívem, elviszlek színházba!
Piroska egészen extázisba került, hogy ő és Béla színház, és lelkesedését az sem csökkentette, hogy még jegyük sem volt, mert Bartus legyintett - Tudod szívem, a jegy nekem nem stílusom, oda megyek, - Ismerlek, - mondta Piroska és egy kicsit elbizonytalanodott, hogy akkor öltözzön-e fel rendesen vagy sem, de azért készülődött. Még akkor sem fogott gyanút, amikor Béla sürgetni kezdte, pedig még csak fél négy volt. - Igyekezz szívem, ez egy jó darab, ötkor kezd és nem villanyfényes. Piroska magához képest gyorsan, fél ötre elkészült és látta, hogy Bartus hanyag eleganciával öltözött, nyakába színes zöld fehér sálat tekert, kezében zászlót tartott és egy kereplőt, majd meggyőzte asszonyát, hogy mindez azért kell, hogy jobban elhiggyék, ő tűzoltó. És elindultak. Kicsit csodálkozott Piroska, hogy férje miért húzza meg úgy a konyakos üveget, hogy még a leheletét is meggyújthatta volna, és miért tömköd a zsebébe pénztárgép szalagot, de legyintett ez is biztos az álcázáshoz kell. Ahogy közelítettek a színházhoz nagyot nézett, hogy mennyi a tűzoltó parancsnok, sőt néhánynál még trombita is volt. Akkor vágott egész furcsa arcot, amikor időnek előtte egy futball stadionnál léptek ki a metróból. Hogy Bartus elébe menjen a kérdésnek, - Van itt egy szeparé, ott remek kamaradarabot nyomnak, odaviszlek, mit szólsz?
Mielőtt a szentéjbe léptek volna, Bartus még ötszáz forintért szottyit vett meg tökmagot, hogy ezeket majd elrágcsáljuk a szünetben, csak hogy lásd, mit költök rád, ez egy úszó ára. Érdekes módon a szeparéba a lelátón keresztül vezetett az út, és ahogy mentek a lépcsőn Bartus egy pillanatra megtorpant, hogy tíz percig focifuggony.jpgácsorogjon, váratlanul öklöt rázzon, hogy - Te ló - meg, hogy - hülye vagy és vak, te állat!? – Piroska - Dehogy - mosolygott Bartus és leült nejének is helyet szorítva. - Most szóltak, picivel később kezd a színház, addig ebbe egy kicsit belenézünk, - és MAHOR újságot terített a műanyag székre, nehogy összemaszatolódjon Piri estéji ruhája. Piroska el is csodálkozott, hogy milyen is egy futballmeccs, ahogy Béláját figyelte, hogy milyen energikus ember lett, úgy félpercenként ugrált fel öklöt rázni, anyázni, köpködni, és ami már rég nem, volt hevesen megölelte asszonyát és szájon csókolta, hogy - Micsoda gól Piri, micsoda gól! - Majd érezte, hogy elragadtatta magát és elnézést kért a csókért, mert az mégiscsak túlzás volt. Piroska is abba hagyta a sopánkodást, hogy - Béla, a színház, - mert az embere örökké legyintett - Mondtam, kamaradarab ráér.
Lassan Piri is kezdte jól érezni magát és azt leste, hogy melyik focistának dudorodik elöl legjobban a nadrágja. És átvette Béláék mondókáját, és ő is kiabálni kezdett, hogy - Ne lessél, figyellek germo vagy - és Pirit is elragadtatta a játék, így a mellette ülőhöz fordult, - Hogy lenne kéz, te vadbarom! Hát a válla volt nekije, még egy ilyen hülye, - majd a védelmébe vette a bírót, amikor a hazaiak kedvencét leküldték a pályáról, és heves tapsikolásba kezdett, hogy - Vivát!!- Így Bartus kelt nője védelmére, hogy az asszonya nem így gondolta és jobb híján azt tódította, hogy gyakorlatilag hülye a neje, háromszor volt agyhártyagyulladása.... hogy a szurkolóktól megtudja, ez nem mentség és kapott egyet egy esernyővel a hátára, majd Piroska somta orrba, hogy - Béla, te engem ne hülyézz! - Bartus megpróbálta lefogni Piri kezét, de ezt szurkoló társai értették félre, hogy - Fújj, veri a nőt - és kapott még egyet a hátára, majd a fejére is és egy gyomros után még kicsit megköpködték. Így aztán menekülőre fogta a dolgot, nyomában a Piroskával, miközben talpuk alatt petárdák robbantak, hogy égett az új színházi ruha és mire a metróhoz értek úgy néztek ki, mint a bukaresti légi katasztrófa túlélői, és Piroska csak szipogott, hogy - Mondhatom Béla remek kis este, Béla csak annyit szólt, hogy - Izé, - meg, hogy - Ne tedd fel az agyamat Piri, - de még nem volt vége az estének, mert az ellenfél drukkerei látva a megtépett Bartust és a zöld fehér zászlót, kicsit még megpofozták őket, így aztán nem is lepődtek meg, hogy amikor hazaértek látták, hogy valaki feltörte a lakást, összeszedte az ékszereket, a pénzt és ki tudja mi okból még az új nyeletőfékes orsót is. Piri a fürdőszobába zárkózott sírt, mamával fenyegetőzött majd napokig terrorizálta Bartust, hogy - Béla én csak annyit mondok színház. - De ez talán már egy másik történet.

(Forrás: Hinta)

Szólj hozzá!

Címkék: színház foci hintamester


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr964874896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása