HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2011.02.14. 06:56 Hintamester post

Azon gondolkodom

Azon gondolkodom, mi lett volna a Szentírásban, ha Jézust nem szögekkel, hanem finom csavarokkal erősítik oda a keresztfára. Gondolom, csavarmenetet kellett volna képezni a csuklóiban meg a lábán. Persze ragasztószalag is megteszi. Nyilván ezeknek az ősi kivégzési módszereknek megvolt az a bája, hogy a hóhérok lassú és látványos szenvedést akartak kihozni minden jelenetből. Az élettel egy éve voltunk szakításban. No nem állítanám, hogy én vagyok a csavaros vagy szigszalagos Jézuskrisztus, de hátha. Az élet azt meséli, hogy tíz éve látott engem, ahogy megyek. Kabát volt rajtam, a fejem nagyjából ugyanilyen ostobán nézett ki, nyomorultul éreztem magam, mint ahogy néha előfordult. De mentem. Kinyitottam egy ajtót, egy üvegsört, beléptem, valami koncert volt készülőben, gondolom, beáriáztam a torkom (négy és fél oktáv), utána beleittam a pohár sörbe, és ezzel elnyertem az élet tetszését. Most nyolc oktávot tudok kiénekelni, a csillagokkal cimborálok, felfedeztem a penicillint, visszahoztam az Apollo 13-at a Földre, és könnyedén adok választ a legkínzóbb létkérdésekre. Ám valószínűleg nem tudok úgy jönni-menni, mint tíz éve, amikor az élet meglátott. Szomorú. Vagy nem ?

(Forrás: Hinta)

1 komment

Címkék: élet hintamester


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr142659510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiM 2011.02.22. 22:37:04

Az a baj, ha 40 fölött tudja meg az ember, hogy képes a Holdra utazni, mindjárt számításokat végez, és kétségei támadnak, ha 20 alatt, akkor elindul a Holdra..... Bár lehetnénk 40 évesen 20 évesek és fordítva, de az élet ilyen és egyszer csak belehalunk.... Ma lehet rossz napom van emiatt, nem miattam, Ő miatta
süti beállítások módosítása