HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2011.01.16. 20:33 Voporto

Nyögdíj

Egymás mellett a két jóbarát, Bróker Brokkoli a tőzsde csuka és Poli Pici a táska tanácsadó nagyokat nyögve kocognak a fitnesz terem futópadján. Pici egyszer csak megszólal. Figyelj Brokkoli! Kéne valami nagy buli, mert az ügyfeleimnek ürül a zsebük, s nagyon viszket a tenyerük. Nincs valami ötleted? Némi hallgatás után a megszólított fölényesen válaszol. Természetesen, van. Erre Pici azonnal leállítja a gépét. Na mondjad Brokkoli! Ne izgulj barátom, mosolyodik el hamiskásan a bróker, én még futok egy kicsit, majd átsétálok Liuhoz a szokásos heti erekciós thai gyógymasszázsomra, s ha úgy gondolod, utána meghívhatsz whiskyzni a Don Pitiánerbe. Persze, te fizetsz.
A bár eldugott boxában az asztalon koppannak a poharak. Pici a mélydekoltázs mellei közé hanyagul kétezrest gyűr. Az a kicseszett helyzet mondja, hogy eladandó ingatlan, cég, közszolgáltatás már nem igen van, s az ügyfeleim tőlem várják, mit lehetne még az „egyszerűsített magánprivatizációba” bevonni. Nos, mi az ötleted? Kéne még whisky! Ne szórakozz Brokkoli, ezek ott fönt, engem kicsinálnak.
Az újabb italok megérkeznek, a mellezés sem marad el. Tőzsde csuka felhörpinti a sajátját, majd belekezd. A nyugdíjkasszába sok pénz folyik be és folyamatosan, ugye? A kasszát a nagy feneketlen közdobozból mindig ki is egészítik, ugye? Abból való kifizetés időben jelentősen eltolva, és persze ne adj Isten, de mégis csak rövid ideig van, ugye? A nyugdíjkassza pénzkezelésének egy részét tereljétek el mifelénk, s megvan, mire az ügyfeleid vágynak. És mindezt hogyan? Csináltassatok magánnyugdíj pénztárakat, oda is fizettessetek be az emberekkel pénzt, mi azt okosan megforgatjuk, és kész. De hát a közhangulat, az emberek, veti közbe a táska tanácsadó? Brokkoli vállat von. A tömegek manipulálásához, igazán ti értetek, abban ti vagytok a profik. Bár szerintem, a befizetések személyre szóló vezetésének, tőkésítésének, befektetésének, kamatnyereségének, örökölhetőségének ígéretével, s némi diszkrét kényszerrel, simán vehető az akadály. Te tényleg zseniális vagy, fakad ki a táska tanácsadó. Hogy ez eddig nem jutott se nekem, se az ügyfeleim eszébe? S mekkora haszonra számíthatunk? Attól függ, mekkora pénzt tudunk majd megforgatni, ám a valós … ühüm, ühüm, a valós tíz-tizenöt százalékos hozamnyereséget túrhatjuk szét, válaszolja Brokkoli. Pici izgalomtól kihevült arccal hátradől – megcsináljuk, megcsináljuk, sziszegte fogai között –, s újabb kör, de dupla whiskyt rendel a bögyös felszolgálótól.
Ekkor Panni néni a nyugdíjas bérszámfejtő hideg sparheltje előtt felriadt. Sokáig kábultan, dideregve ült, s nem tudta eldönteni, mi a valóság és mi az, mi csak álom volt.

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadó bróker kassza


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr792588680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása