HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2009.04.04. 20:28 Hintamester

Tavasz, kert, Virinkai

-Mire gondol Helénke ?
-Én pontosan a puncikámra.
-Hogy a mi a ?
-Bikinivonalat tudna-e vágni ?
-Aztat még nem nyírtam.

Hozzánk mindig jön Virinkai Úr. Aki tulajdonképpen kutyakozmetikus, de egy félreértés folytan rokkant nyugdíjas lett és így autodidakta módon átképezte magát kertépítőnek.
Merthogy én ezen a hétvégén kúrvára nem érek rá a kert meg szalad nem is beszélve a kutyák által okozott disznóságokra. Tavasz van meg mindjárt húsvét ilyen kuplerájban azért mégsem. Tehát Virinkai Úr, amikor vészhelyzet van vagy csak rohadtúl lusta vagyok jön és megment. Összeszedi a kutyaszart majd füvet vág, lomtalanít, lecseréli a tóban a vizet, körbe mossa a nagynyomásúval a lábazatot vagy bármit. Persze Ő sem így kezdte. Különös tehetségű kutyakozmetikus volt, míg egyszer valami Svalm Helén nevű hölgy elnézegette Virinkait az üzletben, hogy milyen remekül nyírja, stuccolja az ő Zizikéjét aki egy elég gusztustalan uszkár volt, hogy Helén oldalra billentette fejét, hogy mester maga mást is tudna nyiszatolni ?
-Mire gondol Helénke ?
-Én pontosan a puncikámra.
-Hogy a mi a ?
-Bikinivonalat tudna-e vágni ?
-Aztat még nem nyírtam.
-Ne legyen mamlasz Virinkai úr- mondta Helén.
És Virinkai trimmelő ollóját csattogtatva közeledet Svalm Helénhez, hogy milyenre nyírjam ? Legyen szívecske formájú, recegtette a szemét Helén, ....és szoknyáját szépen a hasára húzta, a bugyiját ledobta és szétvetett lábbal feküdt.... Virinkai meg nagyokat nyeldekelve nekikezdett a szívecskét a pomponból kialakítani, de a szívecske sehogyan sem akart sikerülni.... Svalm Helén meg nagyokat sóhajtozott az asztalon szétvetett lábbal, hogy még mester még...es nyökögött Virinkai is, hogy csinálom én csinálom, hogy ezt a ragyogó képet pillantsa meg Iván Ivánovics csecsen üzletember Helén pillanatnyi pártfogója es annyit szóljon, hogy ó ó ó ó ... és a csecsen kisietett a járdán parkoló terepjárójához, hogy magához vegyen egy fatestápolót majd olyan ügyesen leverte Virinkait Helén lábaközűl, hogy öröm volt nézni. És amikor Helénke megmagyarázta, hogy itten akkor most tévedés van, Iván Ivanovics kéjesen felnevetett és az összes aranyfoga villogott, játékosan megfenyegette Virinkait, hogy ismerem én az ilyen félreértéseket, és akkor még bele is rúgott, hogy Virinkait mint szétszórodott puzzle játékot rakosgatták össze. Majd a kórházban töltött négy és fél hónap alatt rájött, hogy Ő tulajdonképpen kertépítőnek született. Ugyanis amikor az első szót sikerült kiejtenie rokonai látogatása alkalmából miszerint „kert” valaki hazarohant a „Kertépítés házilag” című könyvért amit ez alatt az idő alatt végig olvasgatott.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr261046456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palinta 2009.04.05. 19:16:33

Ki ez a kigyurt pasi? Úgy Pózol mint...
süti beállítások módosítása