HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2009.03.24. 14:10 Hintamester

AC/DC –re legyezőhorgászni ?

„A horgok szakállát meg nyomjátok le! Bpete”  jött emailon az utasítás. Tudni kell, hogy egy alig néhány centis műlégy horga igen kicsi a rajta lévő szakáll meg szinte alig látszik. Szemüvegben és nagyítóval kísérleteztem, de az eredmény gyakorlatilag láthatatlan lett. Az indulás előtt azt álmodtam, hogy miközben derékig állok a folyóban a partról a sas szemű Ranger kiszúrja a fekete wolly buggeren a szakállt majd int és a parton felsorakozik egy háromfős bosnyák népviseletbe öltözött osztag elöltöltős puskákkal, céloznak de az utolsó pillanatban megjelenik Angus Young aki előbb szarvat formáz kezeivel majd a ökölbe szorított jobb kezét kinyújtja és hüvelykujjával felfele mutatva megkegyelmez miközben én belehugyozok a gázlónadrágomba. Nem ébredtem pihenten pedig egész napos vezetés állt előttem a boszniai Ribnik folyóig.

 

Minden műlegyezésről szóló könyv általában úgy kezdődik, hogy a horgászat e válfaja egyidős magával a horgászattal. Ez így is van, de úgy fest, ez a középkori eredet valami misztikus homályt is vont a műlegyek köré, pedig egyáltalán nem nehezebb egy legyet a megfelelő helyre juttatni, mint pontosan az etetésre horgászni match bottal, vagy hajszálra a közé a két ág közé dobni a villantót, ahol a karhossznyi csuka lapít. Tehát képriport következik a varázslatos Ribnikről.

 

S, ha már a szürreális álomba beférkőzött az AC/DC erről is egy copy.


Az AC/DC-nek van olyan életműve, hogy a kötelező darabok (Let There be Rock, Highway to Hell, Whole Lotta Rosie, Hell's Bells és For Those About to Rock) mellett akár öt, egymással teljesen egyenértékű programot is össze tudnának állítani, senki nem háborogna például, ha mondjuk holnap a Shot Down in Flames helyett a Walk All Over You-t játszanák, bulizni arra is lehet, a szöveget meg mindenki ismeri. A zenekar a küzdőtérről nézve jó formában volt, a kapcsolattartásról Brian Johnson énekes és a furcsa szájtartással kacsázó Angus Young gondoskodott, volt ördögvillázás és közönségénekeltetés, a Whole Lotta Rosie alatt felfújtak egy bazinagy guminőt, aki a nóta ütemére rázta a lábait, a The Jack alatt Angus levetkőzött, mint ahogy ezt már vagy 30 éve teszi, és megmutatta a seggét nekünk (de most már csak alsógatyában, régebben ennél kevésbé volt szemérmes), a megszokott repertoárból csak az maradt ki, hogy Angus az énekes nyakában szólózzon - valahogy megértem, hogy a 61 éves Johnson nem akar feleslegesen gimnasztikázni minden este.

forrás: Lángológitárok  peca.hu

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr251022390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiM 2009.03.24. 18:06:24

Na végre történt valami :-)

Palinta 2009.03.25. 14:52:34

"..felfele mutatva megkegyelmez miközben én belehugyozok a gázlónadrágomba. Nem ébredtem pihenten "
Nézzük a jó oldalát. Életben és szárazon ébredni nagyszerű dolog. Arról nem is beszélve, hogy a Víz Világnapján bent menni ki milyen méltatlan lenne egy vérbeli horgásztól. Álmomban se jöjjön elő. Semmi valós kaland??? Vagy a kép beszél a kommentelő meg csak ugasson?!

Zseni 2009.04.09. 18:39:59

mérnök Úr drága!
valami ilyesmire tetszik itten célozgatni?
: www.youtube.com/watch?v=WbfaRDcQXoY
???
süti beállítások módosítása