HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

június 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.12.11. 08:18 Hintamester

bolo pretu VIII. - Váncsa főzőmester kóstolt

Kedves Juhász úr,
ismereteim szerint vannak, akik a könyvemet csak lélekemelő olvasmányként forgatják, egy hölgy például bevallotta, hogy soha semmit nem készített belőle, viszont az éjjeliszekrényén tartja, és minden este beleolvas. Lelki szükséglete ez őneki, derűsebb lesz tőle az álma és könnyebb szívvel vág neki a holnapnak. Olyanok is vannak viszont, akik évek óta csak ebből főznek, noch dazu egy másik hölgy célul tűzte ki, hogy elkészíti mind az ezeregy receptet, bár ez képtelenség. Hanem amit Önök művelnek, az már nem is szakácskodás, inkább szent háború. Önök voltaképp keresztes lovagok.
Jeruzsálem falai alatt találkozunk.
Üdvözlettel, vi
 

Váncsa főzőmester megtisztelt bennünket azzal, hogy valóban találkoztunk. A sütemény színét, állagát és nemkülönben ízét autentikusnak mi több kiválónak  ítélte. Persze kóstoltunk mindenféle „mást” is és remekül kvaterkáztunk. Köszönjük.
Ezzel a a bolo pretut elkészültnek nyilvánítjuk.

Összefoglalnánk itt a folyamatot. Posztokért klikk a képekre:

Váncsa István szakácskönyvében ír egy ír a bolo preturól ami papiamento nyelven, -coracaon beszélik-, azt jelenti fekete torta. Nem recept ez hanem példabeszéd. Gondoltuk elkészítjük.

Itt található az ominózus szöveg:

 

 Meghatároztuk a hozzávalókat:

 A beszerzéssel persze akadtak nehézségek:

 

Majd elkészítettük a masszívumot:

Néhány hét pihenés után megsütöttük:

és persze rendszeresen locsolgattuk:

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr34816645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

oldali 2009.01.13. 22:04:51

Azt el kell mondanom, hogy a recept és a képsorok alapján félve kóstoltam meg a bolo pretut, de NAGYON finom lett. Gratulálok a szakácsoknak!

ekkerjoz 2009.01.14. 08:06:16

A Bolo Pretu úgy viszonyul a Sacher tortához, mint aszúeszencia a tablettás borhoz.

Nagyemberek az urak, szerintem méltán jogosultak a chef címet, egyben tudományos fokozatot viselni.

(Kézér Csilla éjjel próbálta kitalálni a hozzávalókat, aztán megszántam, és megmutattam néki a bejegyzéseket.

Majdnem rítt.)

virtualdog 2013.05.10. 11:53:34

Gyönyörűséges vállalkozás!