HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.07.29. 12:42 Hintamester

Kóser lasagna - képriport

Belátható, hogy grappát inni autentikus környezetben az ideális. Mivel Voportóval grappára támadt kedvünk, nosza felkerekedtünk ide:

 

A hagyományoknak megfelelően egyrészt erődöt építettünk közepesen bebaszva, majd szerepeltünk kicsit a strandon. 

Megéheztünk és végigpásztáztuk a lehetőségeket.


Kagylót szedni a sziklákról melós.

Kígyót a kijelölt helyen nem találtunk.

Ezért horgászni mentünk, kibérelve a teljesen hülye nevű Igló Kapitány motorosát.

A parttól nyolc kilométerre is csak  kis makrélákhoz volt szerencsénk, ezért a jól bevált halboltot választottuk. A választék megérdemel néhány képet:

Bevásárlás után nekiláttunk a feldolgozásnak oly módon, hogy a kitűzött cél egy pesthidegkúti  narancsos halleves majd azt követően cinkotai mediterrán lecsó volt a cél.

Voportó arcán tükröződik a másfélkiló rák kézi megpucolásának minden bája.

cinkotai mediterrán lecsó:
Lecsó a szokásos módon. A felszeletelt polipot jó félóráig abáltuk hagymás lében. Közben a rákokat, kagylókat fokhagymás, petrezselymes olajon megpároltuk a végén hozzáadva a polipot. Majd simán összekevertük a lecsóval.

pesthidegkúti  narancsos halleves:
Ismeretlen tengeri halakat kifiléztünk a többi alkatrészükből alaplevet főztünk. Vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát oliván megfuttatunk, belecsavartuk öt narancs és két citrom levét. Kevés főzés után felengedtük az al.aplével és belefőztük a filéket. Zsemléket pirítottunk hozzá a platnin amiket a füsttől beindult riasztó kikapcsolása és a tűzoltók távozása után bazsalikomos pestoval kentünk meg.

Ízlett mindenkinek.

A hősök mosogattak is azzal a hátsószándékkal, hogy közben talán józanodnak. Jelentem szó sincs róla.

A kedvenc fogásainkkal nem kísérleteztünk, azokat profi szakácsokra bíztuk. Nem csak szépek de eszement finomak is, hogy a halbolt kínálatát kicsit másképp is megmutassuk.

A grappa innovációt is generál, miszerint hogyan lehet a vízöblítést haladéktalanul igénybe venni.

Sikerült szert tenni egy Benitos gatyára amelyet nagytiszteletű Erdélyi Úrnak szállítottunk le nagy szeretettel. Végre örült valaminek mert gyűjti a hülyéket.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr95590887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zseni 2008.08.22. 22:41:14

Lasagne! építész mesterem, hamár a hátrazselézetteknél voltatok... csak, hogy geciskedjek!

Hintamester · http://www.hinta.hu 2008.08.23. 08:23:25

Megragadta a lényeget mint Mucha Robert...

Ekkor ismet Andersenhez kerult a korong, es nem volt pardon.*


*Hires ujsagiro-anekdota, minden idok leghujebb magyar sportszerkesztojerol (pedig micsoda mezony, micsoda mezony!), Mucha Robertrol, aki Hegyi Ivan egy jegkorongmeccs-tudositasaban egyetlen szot javitott, megpedig a fenti, paratlanul szellemes anderesenes mondat utolso szavat, amely az eredetileg igy szolt: ... es nem volt mese.