HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.06.26. 11:38 Hintamester

Első benyomás

David Rosenham tesztekkel mért, teljesen normális embereket utalt be elmegyógyintézetekben az Egyesült Államokban, és az összes személy őszintén beszélt magáról, és felvették őket a kliensek közé, és nem derült fény arra, hogy szélhámosok lennének. Az 1973-ban végzett kísérlet tanulságai a következők:
- nem nagyon tudunk attól a társas közegtől elvonatkoztatni, ahol hivatalos tevékenységünket végezzük,
- a társas közeg kívánalmai szerint fogjuk kezelni azokat az embereket, akikkel kapcsolatba lépünk.
(Ha megjelenik velünk szemben egy rab, rabruhában, valószínűleg rabként fogjuk kezelni, intézkedni fogunk vele, törvényes kötelezettségünknek megfelelően. Azonban a rabruha mögött ott van rab, az ember. Úgy járunk el mindannyian, mint Pilátus a Bibliában, kimondjuk, hogy ECCE HOMO, de a kötelességeink – vagy vélt kötelmeink szerint cselekszünk, azaz mossuk a kezeinket.)
A ruha teszi az embert. Általában az emberek kinézete az első és gyakran az egyetlen forrásunk arra vonatkozólag, hogy milyenek lehetnek ők.
Downs és Lyons 1991-es vizsgálata (szimulált kísérlet) szerint az igazságszolgáltatás sem vak, még a bíróságokon is jobban jár az, aki vonzó. A vonzóbb vádlottak alacsonyabb óvadék fejében kerülhettek szabadlábra.
Stewart 1985-ös vizsgálata szerint a vonzó elítéltek enyhébb büntetést kapnak.
Kedveljük azokat a személyeket, akik a testükkel felénk irányulnak, a szemünkbe néznek, felénk tekintenek, bólogatnak, amikor beszélünk, és úgy hisszük, hogy ők is kedvelnek minket.
Paul Ekman és Wallace Fiesen kuatásai szerint a hazugok gyakran nem verbális jelekkel árulják el magukat, de nem ezek azok a jelek, amire figyelünk. A rendőrségen rendszerint a vádlottakat önmagukkal való ellentmondásokba kényszerítik bele, aminek a vége a legtöbb esetben a beismerő vallomás lesz a vége. Arcmimikánkat és a szavainkat könnyedén tudjuk kontrollálni, de van egy-két gesztus amit nem:
- orrpiszkálás: hazugság, rejtőzködés
- kéz a tarkó mögé: hazugság, tanácstalanság
- lábujjhegyre állás: menekülési érzés, kényelmetlen helyzet az interakcióban.
Ezekre a gesztusokra nem szabad túlzottan figyelni! A „paranoid” emberek túlságosan szenzitívek ezekre a jelenségekre. Drogos élménybeszámolókból kiderül, hogy gyakran az ilyen jelek félreértelmezése generálja a „parát”.

Akkor rejtvény. A három kép közűl melyik ábrázol bankrablót ?

megfejtés: http://index.hu/politika/bulvar/ujprab0625/

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr41540251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kishugom 2008.06.27. 22:59:09

Csernyus doktor !!!!!!!!! vagy nm ? :-D
süti beállítások módosítása