HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.06.16. 06:48 Hintamester

Scifi ?

Kínai meteorológusok figyelmeztettek: komoly árvíz várható az ország második leghosszabb folyamán, a Sárga-folyón (Huang He), ha tovább tart az ország déli részén a heves esőzés. A pusztító földrengés után az elmúlt napokban több dél-kínai településen volt árvíz: 57 ember életét vesztette és több mint 1 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A Nemzeti Meteorológiai Hatóság figyelmeztetett, hogy az idei szokatlanul heves esőzések miatt a Sárga-folyón is súlyos árvizek várhatók - jelentette vasárnap este az Új Kína hírügynökség. Az idei árvíz a legnagyobb károkat dél-kínai Kuangtung (Guandong) tartományban okozta, vasárnap óta 20 ember halt meg és nyolc másiknak nyoma veszett - közölték helyi árvízi illetékesek. A meteorológusok szerint a következő napokban heves esőzések várhatók a Jangce deltájában Sanghaj (Shanghai) térségében is, valamint több keleti, déli és délnyugati tartományban.

Mondja már valaki, hogy a Tibettel kapcsolatos faszságnak véget vetve nagylevegőt lehetne venni. Mondja már valaki, hogy ha egy ember etikája rendben van a környezete felé, akkor úgy él mintha semmit nem kéne tenni a boldogságáért. Mondja már valaki, hogy nem csak az egyénre de egy népre is igaz. Mondja már valaki, hogy egy ( száz, ezer…) szerzetes végső esetben nyúlhat kevésbé elegáns módszerekhez a túlélésük érdekében. Mondja már valaki, hogy ha ezt Stanistlav Lem megírja milyen érdekes fantasztikus regény lehetett, volna. Mondja már valaki, hogy egy remek scifi elgondolkodtató. Scifi ?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr83522343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.06.16. 16:18:37

Barátom, tudod nagyon jól, semmi nincs véletlenül, és semmi nincs ingyen...

kishugom 2008.06.16. 17:34:48

csak nem mindig az fizet, akinek kéne, legalábbis ha egy közösséget vagy egy pillanatot néz az ember..... csak az idő távlatából és az egyéntől történő elvonakoztatás lehetőségének esetében lehetséges az előbb irtaktól elvonatkoztatni. Mert mi a köze a napi létért a rizsföldeken görnyedő embernek Tibethez? Hacsak az nem, hogy most költeni kell miattuk és rájuk a felettük és nélkülük döntő hatalomnak egy magasabb szintű "rendezőerő" miatt.
süti beállítások módosítása