HTML

urbánus menekülés

Dr. H. , Voporto és Hinta a városi szkájparaszt értelmiségiek próbálnak feldolgozni, főzni, sütni és népies elfoglaltságot keresni. Közben versek, írások, receptek bukkannak fel. Disznó-, birka-, kecskevágásba bonyolódva tesztelnek borokat és horgásznak is. Plusz magas irodalom, eredeti Erdélyi Mihály grafikák fel-fel bukkanásával.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

kihagytad ?

Utolsó kommentek

2008.05.10. 09:07 Hintamester

Kissé reménytelen kutatás

Ma igen korán keltünk és megpróbáltuk a lehetetlent Csiró Géza dramaturggal, aki bizonyság a polihisztorok új generációjára és remek tollú főszerkesztő is.

Korareggel már helyszínen voltunk az elmaradhatatlan kutyákkal és teleobjektívvel valamint Csiró szakértelmével felszerelve. Sajnos a mai reggel távolról sem volt olyan napos, mint tegnap de egyébként sem voltak vérmes reményeink. A hosszú kutatás persze olyan eredménytelen volt, mint a május elsejei kívánságműsorban felfedezni Kőszegi Imrét a jazzdobosok királyát.

 

Sajnos nem láttunk Rákosi viperát. Megállapodtunk, ahogy kisüt a nap, megyünk újra. A hosszú séta közbeni kvaterkázás pedig remek ötleteket adott webkamerákról, tücsök hangjának utánozásáról és egyéb teljesen kivitelezhetetlen dolgokról. Persze szóbakerült a kígyóvá változó bot, és amikor belebotlottunk a környék egyetlen csipkebokrára a pünkösd is. Vártunk kicsit tánha spontán égéssel kigyullad de az sem.

 

De aztán mégis.

 

Az égő csipkebokor
Mózes apósának, Jetrónak, Midián papjának a juhait őrizte. Egyszer messzire behajtotta a juhokat a pusztába, és eljutott az Isten hegyéhez, a Hórebhez. Itt megjelent neki az Isten angyala a tűz lángjában, egy égő csipkebokorban. Mikor odanézett, látta, hogy a bokor ég, de nem ég el.Így szólt magában: "Odamegyek és megnézem ezt a különös jelenséget, hadd lássam, miért nem ég el a csipkebokor."Amikor az Úr látta, hogy vizsgálódva közeledik, az Isten megszólította a csipkebokorból: "Mózes, Mózes!" "Itt vagyok" - felelte.Erre így szólt: "Ne közelíts! Vedd le sarudat a lábadról, mert a hely, ahol állasz, szent föld." Azután így folytatta: "Én vagyok az Isten, atyáid Istene: Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene." Erre Mózes eltakarta arcát, mert félt Istenre tekinteni.
Az Úr pedig így szólt: "Láttam Egyiptomban élő népem nyomorúságát és hallottam a munkafelügyelőkre vonatkozó panaszát; igen, ismerem szenvedését. Azért szálltam le, hogy kiszabadítsam az egyiptomiak hatalmából, és hogy kivezessem arról a földről egy szép, tágas országba, egy tejjel-mézzel folyó országba, a kánaániak, a hetiták, az amoriták, a periziták, a hivviták és a jebuziták területére. Most tehát Izrael fiainak a kiáltása felhatolt hozzám, és láttam a gyötrelmet is, amellyel az egyiptomiak kínozzák őket. Ezért menj, elküldelek a fáraóhoz, hogy népemet, Izrael fiait kivezesd Egyiptomból." Mózes így szólt Istenhez: "Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek és Izrael fiait kivezessem Egyiptomból?" Isten ezt válaszolta: "Veled leszek, s ez lesz a jel, amelyről felismered, hogy küldetésed tőlem van... Ha majd kivezetted a népet Egyiptomból, ezen a hegyen mutattok be áldozatot Isteneteknek."
 

Szólj hozzá!

Címkék: pünkösd rákosi vipera csíró


A bejegyzés trackback címe:

https://szkajparasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr62462304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása